مجله اوراسیا پارت

ایربگ چیست و چطور کار می‌کند؟ بررسی انواع ایربگ

ایربگ یا کیسه هوا چیست؟

کیسه هوا یا ایربگ (Airbag) یک وسیله ایمنی است که در اکثر وسایل نقلیه مدرن، عمدتاً خودروها، نصب می شود و برای محافظت از سرنشینان در هنگام برخورد یا کاهش سرعت ناگهانی طراحی شده است. این کیسه از یک کیسه پارچه‌ای ساخته شده است که در هنگام شناسایی برخورد و کاهش سرعت ناگهانی توسط سنسورها، این کیسه به سرعت با گاز (معمولاً نیتروژن یا آرگون) باد می شود. این کیسه هوا بصورت بالشتکی در آمده و در مقابل سرنشینان قرار گرفته و به این ترتیب، از برخورد سر و صورت سرنشینان، با شیشه و بدنه‌ی خودرو، جلوگیری می‌کند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نخستین بار از ایربگ برای حفظ جان خلبانان جت‌های جنگی استفاده شد. در سال 1951 برای اولین بار تکنولوژی کیسه هوا به شکل ساده برای برخی خودروها به کار رفت. اما ایربگ به مفهوم امروزی کمتر از نیم قرن قدمت دارد. بنابراین می‌توان گفت ایربگ برای سرنشینان خودرو به مثابه چتر نجات عمل می‌کند.

کیسه‌های هوا معمولاً از موادی ساخته می‌شوند که در برابر فشار گاز و آتش‌سوزی مقاوم باشند. منسوجات نایلونی مانند نایلون پلی آمید 6.6 از رایج‌ترین متریالی هستند که برای تولید بالشتک‌های کیسه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تاریخچه ایربگ

  • دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی: یک تصادف خانوادگی در حومه پنسیلوانیای امریکا الهام بخش جان هتریک امریکایی به عنوان مخترع ایربگ بود. در طی دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی مهندسین و مخترعین اولین آزمایشات را روی تاثیر ایربگ برای افزایش ایمنی در خودروها انجام دادند.
جان هتریک در کنار نمونه اولیه ایربگ
جان هتریک در کنار نمونه اولیه از ایربگی که اختراع
  • دهه ۱۹۷۰ میلادی: شرکت خودروسازی جنرال موتورز اولین سری از کیسه‌های هوا را روی برخی مدلهای کادیلاک، بیوک نصب کرد. البته این مدل‌های اولیه از ایربگ بدلیل نگرانی‌های مربوط به هزینه و قابلیت اطمینان مورد اقبال گسترده قرار نگرفتند.
  • دهه ۱۹۸۰ میلادی: سازندگان خودرو برای افزایش ایمنی خودروهای تولیدی تحت فشار قرار گرفتند و شروع به توسعه بیشتر سیستم ایربگ در خودروها کردند. کمپانی مرسدس بنز و فورد اولین کمپانی‌هایی بودند که نصب ایربگ در خودروهای تولیدی شان را بصورت یک آپشن استاندارد در آوردند.
ایربگ در مرسدس بنز
عملکرد ایربگ در خودروی بنز کلاس ۱۰۰ در یک تصادف
  • دهه ۱۹۹۰ میلادی: در این دهه بسیاری از خودروسازها به نصب گسترده ایربگ روی محصولاتشان روی آوردند و امریکا اولین کشوری بود که نصب ایربگ در خودروها را الزامی اعلام کرد.
  • دهه ۲۰۰۰ میلادی به بعد: فناوری ایربگ با معرفی سنسورهای جدید و بهره مندی از الگوریتم‌های نوآورانه در نحوه فعالسازی ایربگ به پیشرفت خود ادامه داد. همچنین انواع جدیدی از نظر محل نصب به خودروها اضافه شدند.
نوشته قبلی

خودروی کی ام سی جی 7 – KMC J7

نوشته بعدی

تهیه قطعات و لوازم یدکی جک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری

تماس تلفنی